Hoe kan jij de actie ondersteunen ?


Met de knuffelboomactie vraagt ROBUR aandacht voor de natuurrijke bossen in de Vlaamse Ardennen. Wie dat wil, kan door overschrijving van een gift één of meerdere bomen in het gebied adopteren. Elke boom kreeg daarvoor een bedrag opgeplakt dat overeenstemt met de leeftijd en de dikte van de boom. Omdat alle bomen in het bos voor ons belangrijk zijn, kan je voor een vast bedrag van 20 euro ook jonge(re) bomen onder uw hoede nemen. Zij garanderen immers de toekomst van het bos. Wij kiezen dan zelf een exemplaar en zetten het op uw naam. Je ontvangt dan de coördinaten van uw geliefde jongeling en een nummer waarmee die in het bos zichtbaar wordt.

Elke adoptieboom is in het bos op subtiele wijze genummerd, zodanig dat u hem voor- of nadien een bezoekje kan brengen. Je ontvangt bovendien van ons een certificaat en een boomplaatje als blijk van waardering. De bomen groeien langsheen het pad dat het bos doorkruist. De boom is daardoor gemakkelijk terug te vinden en kan ten allen tijde door jou geknuffeld worden.

Bij de lancering van de actie begin mei 2015, lieten zich reeds enkele mensen, al knuffelend, bij hun lievelingsboom fotograferen. Deze actie wordt later dit jaar herhaald. Je zal hiervoor van ons een feestelijke uitnodiging ontvangen.

Knuffelbomen_nummerplaatjes_2015_05_14_8673_LR

Wil ook jij één of meerder bomen een oude dag bezorgen, breng dan een bezoek aan ons virtuele bos of ga zelf in het Burreken jouw keuze maken. Natuurpunt bedankt jou alvast voor je steun !

Maak uw keuze in ons virtuele bos.