Door andermans ogen


Hieronder vind je linken naar activiteiten die gelinkt zijn aan het Burreken.

Burreken vakantieland

Een tijdje terug waren de makers van het VRT-programma ‘Vlaanderen Vakantieland‘ op bezoek in de Vlaamse Ardennen en bezochten toen ook het Burreken.

Bekijk de reportage

Familiedag Arcadis

In oktober 2016 organiseerde het ingenieursbureau Arcadis i.s.m. Natuurpunt een familiedag voor haar medewerkers in het Burreken. De handen werden uit de mouwen gestoken om een poel voor amfibieën in te richten, een houtkant aan te leggen en verbossing van de wastine te beperken. Een filmverslag van de noeste arbeid en de verkwikkende wandeling.

Arcadis2

Tijl tuinontwerp exploreert het Burreken

Tijl De Meulemeester laat zich voor zijn tuinontwerpen inspireren door natuurgebieden. Het Burreken is één van de gebieden waar hij veel inspiratie vindt. Hij maakte er met plezier een filmpje van.

Op zoek naar de vuursalamander

Van zodra de eerste blaadjes vielen, begon het bij Lot Wildiers te kriebelen. Wanneer de natuur helemaal stil wordt, de akkers braak liggen en de bossen hun zomerkleed verliezen, dan wil ze naar buiten. In de vroege ochtend wandelen door de mist, met de krakende blaadjes onder haar voeten vindt ze heerlijk. Zeker in het Burreken. Ze ging met vrienden op stap met onze gids Ronny en genoot met volle teugen. Lees haar verslag.

Frances bezoekt het Wandelwalhalla van de Vlaamse Ardennen en gaat wandelen in het Burreken. Ze gaat er met onze conservator Dirk op zoek naar de Exmoor-pony’s die zich verstoppen in de wastine en knuffelt met zichtbaar genoegen bomen in het Knuffelbos. Bekijk de foto’s en het filmpje.